О НАМА

ПЕСМА ЈЕ МЕЛЕМ ЗА УШИ, ВИНО ЗА СРЦЕ, А ДОБРА ХРАНА ЗА ДУШУ

На добро познатој локацији, у Обилићевом Венцу 104, улици са највише трговинских радњи у Нишу, ушушкани иза “Макове” пумпе, налазе се башта и ресторан “Сале Амфора”, проверено место уживања за све гурманске сладокусце.

Једна од традиционалних кафана у којој су се окупљали познати нишки боеми у јесен 2014. је променила власника. Целом граду познати угоститељ прихватио је мисију да поново оживи ово обележје Ниша и врати га на стазе старе славе. Некадашња “Амфора” сада се зове другачије, али наставља традицију која постоји од 1985. године и задржава некадашњи изглед уз још бољи ниво услуге, избор пића и квалитет хране.

Ентеријер јесте реновиран, али смо задржали дух старих нишких кафанских кутака у којима сте могли добро појести, попричати са пријатељима, договорити посао, а богами и попити. Наша башта је у летњем периоду идеално место за бег од врућине и градске буке, иако смо у ширем центру града. У пријатној атмосфери и уз жубор прелепе фонтане заборавићете на све своје бриге и препустити се ужитку.

Специјалитет куће су јагњетина под сачем, ребарца на кајмаку и телећи репови, а о квалитету роштиља да не говоримо, овде су одвајкада директори, доктори и професори из целог града долазили на “десет са луком”. Из менија издвајамо и велики избор јела по поруџбини и рибље специјалитете.

Амфора је посуда од печене глине, која је у античко време служила најчешће за чување вина и уља, па сходно томе, у винском подруму можете наћи преко 90 врста овог блаженог напитка, из домаћих и иностраних винарија. Поред овога ту је наравно и велики избор аперитива, домаћих и страних пива и најбоља домаћа ракија коју сте икада пробали.

Срдачност, љубазност, али и брзина особља, у комбинацији са кулинарским вештинама наших мајстора кухиње, пружиће Вам угођај вредан сваког гастрономског ужитка и побринути се да Вас топло дочекају на вратима, домаћински угосте и на крају испрате са знањем да ћете сигурно поново доћи.

Ваш Сале Амфора...